>

Halaman

Isnin, 24 Disember 2012

Home » FOOD=Kracie yg ohsem dari japan.

FOOD=Kracie yg ohsem dari japan.

ASSALAMUALAIKUM
#maaf penggunaan aku#
Pernah dengan perkataan kracie tak? rare gile kan? memang pun aq dulu-dulu memang pelik dengar perkataan tuh-.- kracie tak sama tau mcm konapun walaupun nampak mcm sama :p
Apa tuh konapun?--> baca sini . Tolong baca pasal konapun terlebih dahulu kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal kracie nie sebabnya konapun dengan kracie takda beza pun. Baca jngan tak baca :) Perbezaan konapun dengan kracie ialah konapun tak boleh makan tapi kracie boleh :) Kracie nih boleh dikatakan mcm makanan segera lah. Macam maggie.Hehe.

Negara jepun memang hebat dalam menghasilkan sesuatu yg nampak begitu kreatif. Buktinya, nah ambik ni kracie and konapun . Tapi aq bagi warning kepada mereka yg beragama islam, kebanyakan kracie memang tak halal sebab ada gelatin or dalam kata lain babi. So, check label ngan ingredient sebelum nak beli kracie.
      
Terdapat pelbagai jenis kracie yg boleh korang dapati macam donut,sushi,bento,rament,burger dan sebagainya. Fuyoo, hebat tuh. Korang ingat maggie je ker yg segera? 
Kat mana korang boleh dapatkan kracie ni? korang boleh dapatkan di I-setan KLCC dengan harga antara Rm 30.00 bergantung kepada kracie tuh lah. Sometimes kotak kracie mempengaruhi harga tau. Semakin besar kotak, semakin mahal lah kan? . Or korang boleh ke website ini kalau nak beli secara online.
Kat bawah ni aq selitkan video kracie untuk tontonan korang. Jom ramai-ramai tengok :
and
That's all for now.Bye..

Sudah baca??sila like or komen:)

1 ulasan:

  1. pernah pegi beli tak halal or non halal

    BalasPadam

SALAM:)
1)tinggalkan komen
2)follow
3)like sekali:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@HAK MILIK UDIN ANUAR